Blackrock Games Vad kozmosz társasjáték (Blackrock Games, BLAWILSPA)

-49%
Blackrock Games Vad kozmosz társasjáték (Blackrock Games, BLAWILSPA)

A   Vad kozmosz   egy könnyen tanulható, laza hangulatú, ugyanakkor rendkívül   taktikus   társasjáték. A könnyedsége, kedves grafikája és humoros karakterei miatt akár gyermekes családok számára is élvezetes élményt nyújt, ám a mély taktikai lehetőségei miatt még a gémereket is képes leszögezni maga elé. A játék során minden játékos egy űrhajó kapitányát alakítja, aki a csillagközi aranylázban szeretne részt venni, és minél több galaktikus   kreditre   szert tenni. Ehhez új, eddig ismeretlen bolygók   felfedezésére , és azok   feltérképezésére   van szükség.

Javasolt életkor: 9 - 99 éves korig
Kiknek ajánlott: Lányoknak és fiúknak

Raktáron
9 690 Ft 

Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára.

4 950 Ft
Kezdete: 2024.04.25   A készlet erejéig!
Kedvencekhez
Ajánlom
Kérdés a termékről
Részletek
Hasonló termékek
Adatok
Részletek

A   Vad kozmosz   egy könnyen tanulható, laza hangulatú, ugyanakkor rendkívül   taktikus   társasjáték. A könnyedsége, kedves grafikája és humoros karakterei miatt akár gyermekes családok számára is élvezetes élményt nyújt, ám a mély taktikai lehetőségei miatt még a gémereket is képes leszögezni maga elé. A játék során minden játékos egy űrhajó kapitányát alakítja, aki a csillagközi aranylázban szeretne részt venni, és minél több galaktikus   kreditre   szert tenni. Ehhez új, eddig ismeretlen bolygók   felfedezésére , és azok   feltérképezésére   van szükség. Viszont minél távolabb kerül egy játékos hajója a magvilágoktól, annál több segítő   mancsra   van szüksége. Ugyanis a   Vad kozmosz   fiktív univerzumában az   ember , mint olyan, soha nem is létezett, helyettünk viszont   antropomorf   állatok   lakják és színesítik a galaxist. Őket kell betoborozzuk legénységünkbe, és az ő segítségeikkel kell meghódítsuk az ismeretlen világűrt. Mivel a játék alap mechanikája nem bonyolult, akár  9-10 éves kortól   bátran a pilótafülkébe ültethetjük a csemetéket. A kapitányok minden körükben  1 akciót   hajthatnak végre, amivel vagy egy új bolygót  fedeznek fel , vagy  feltérképezik  valamelyik felfedezettet. Mindkét akcióhoz a készletükben álló  űrhajó  " meeple "-öket használják el, amikből szám szerint mindenkinek  5-5 darabja   van, így a játék során minden játékos összesen  10-10 akciót   hajt végre. Maguk az akciók attól függnek, hogy melyik bolygó melyik  régiójába   szállt le a játékos űrhajója, de mindig vagy újabb kártyák  megszerzését   biztosítják, vagy a már kézben lévő kártyák  kijátszását   teszik lehetővé. A játék pedig innentől válik izgalmassá és taktikussá, ugyanis alapvetően a játékosok  csupán 1 kártyát   játszhatnak ki 1 akcióval, viszont rengeteg kártya a  láncreakcióra   épít. Ez nyilván a kártyáktól függ, de vannak olyan kártyák, amik kijátszása után plusz egy bármilyen kártyát, vagy valamilyen specifikus kártyát játszhatunk ki, esetleg ha már a kijátszásakor játékban van valamilyen kártyánk, akkor egy másik fajtát is a játékba hozhatunk.

Amire még érdemes figyelni a kártyák kapcsán, azok az állatok  fajai , melyekből  6   található a játékban ( majom, kaméleon, polip, bagoly, medve, rinocérosz ), valamint a legénység tagjainak  specializációi , melyekből szintén  6   van ( botanikus, programozó, pilóta, tudós, mérnök és katona ), illetve a  robot - és  diplomata   kártyák. A robotoknak nincs se faja, se specializációja, ám önmagukban is érnek győzelmi pontokat, és ők is képesek láncreakciókat beindítani vagy azok részesei lenni. A diplomaták pedig olyan különleges kártyák, amik bár beleszámítanak a 6 faj egyikébe, de nincs specializációjuk, helyette játék végi  extra   győzelmi feltételeket állítanak fel, mindenkinek egyénileg, a saját maga számára, amiket ha siker teljesíteni, extra kredit ütheti a markunkat.

Lényegében tehát ennyi a  Vad kozmosz   társasjáték. Egy alapjaiban könnyen tanulható, viszonylag gyors játékidejű ( kb .   30-45 perc ), ám rengeteg kombinációs lehetőséggel bíró kártyás játék, ami könnyedsége, de taktikai lehetőségei miatt egyaránt kiváló választás lehet családoknak és gémereknek.

Javasolt életkor: 9 - 99 éves korig
Kiknek ajánlott: Lányoknak és fiúknak

Hasonló termékek
Adatok
Javasolt életkor
9 – 99 éves korosztály
Kiknek ajánljuk
Lányoknak és fiúknak
Gyártó
Blackrock Games
Márka
Ismeretlen
Nemek
Lányoknak és fiúknak
Cikkszám
man_blackrock_games_vad_kozmosz_tarsasjatek
argep.hu simplepay_hu_v2